Logo brugutrecht.nl


<p>"Het belangrijkste is dat je goed met elkaar praat", zegt Janny. "Nooit met een meningsverschil gaan slapen." Foto: Johan Maaswinkel</p>

"Het belangrijkste is dat je goed met elkaar praat", zegt Janny. "Nooit met een meningsverschil gaan slapen." Foto: Johan Maaswinkel

‘Nooit gaan slapen met een meningsverschil’

  Nieuwsflits

DE MEERN - Geven en nemen. Dát is het geheim van hun huwelijk. “En we zijn nog altijd samen, dat is op deze leeftijd erg belangrijk”, vinden zij. Jan van Woudenberg en Janny van Woudenberg-Van Ooy waren afgelopen dinsdag zestig jaar getrouwd. Zij in oktober 82 jaar en hij 83 jaar gaven elkaar in 1961 het ja-woord. Een ‘diamanten’ huwelijk dus...

Door Johan Maaswinkel

“Het belangrijkste is dat je goed met elkaar praat”, zegt Janny. “Nooit met een meningsverschil gaan slapen. Dat betekent: eerst de zaak oplossen. Dat heeft bij ons geholpen, al moet ik eerlijk zeggen dat Jan door zijn werk weinig thuis was. En dan is het een stuk makkelijker. Ik zag hem alleen in de weekenden.”

Janny voedde de kinderen bijna alleen op. Daarbij werd zij in het begin geholpen door haar ouders, die in Vleuten vlakbij woonden. Jan en Janny hebben elkaar op een bijzondere wijze ontmoet.

Met de trein

“Vroeger waren er bijeenkomsten voor meisjes- en jongensgroepen”, vertelt Janny. “Wij hadden elkaar daar wel eens gezien. Toen ik na afloop van zo’n bijeenkomst met de trein naar Utrecht ging, kwam ik Jan tegen. Daarna moest ik met de bus naar Vleuten.”

“Hij woonde toen ook in Vleuten en ik kwam hem weer tegen”, aldus Janny. “Hij vroeg: zal ik je naar huis brengen? Het lijkt mij beter dat ik jou naar huis breng, zei ik. Een jaar later zijn we getrouwd.”

Internationaal chauffeur

Jan werkte bij transportbedrijf Goes. Als internationaal chauffeur reed hij door heel Europa. “Toen ik 44 jaar was ben ik overgestapt naar Transportbedrijf Snel in Woerden. Daar heb ik tot mijn VUT, op 59-jarige leeftijd, gewerkt.”

Janny ging op 18-jarige leeftijd werken in Sanatorium Zonnegloren in Soest. En later in het Diaconessen ziekenhuis in Utrecht. Toen de kinderen groot waren, werkte Janny nog bij Stichting Ouderijn, afdeling Ouderenzorg.

Voor Janny is dit huwelijksfeest een feest met een rouwrandje. Zij is ziek. Ze heeft kanker in haar botten, waar weinig aan gedaan kan worden. Ze zegt: “Ik heb beide zaken voor mezelf apart in een laatje gedaan. Dat is mijn manier om er mee om te gaan.”

Jan en Janny wonen sinds begin zeventiger jaren in De Meern, aan de Wethouder Gerssenlaan 71. Ze hebben vier dochters - Marian, Yvonne, Petra en Carolien - twee kleindochters en drie achterkleinkinderen.

Koning en koningin

Zaterdag was er een klein feestje coronaproef in het Verenigingsgebouw Het Zand aan de Zandweg. Gisteren (dinsdag) was de officiële dag en kwam het gehele gezin bij elkaar. Er kwam ook een felicitatie binnen van koning Willem-Alexander en koningin Máxima. De gemeente Utrecht bezorgde het 60-jariige echtpaar een taart.

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden
Nieuwsoverzicht

Meer berichten