Logo brugutrecht.nl


Foto:

Documentaire over droom die nachtmerrie dreigt te worden

  Nieuwsflits

UTRECHT - De familie Barendregt had, na een moeilijke periode, één wens: iets samen doen. Dat werd het kopen en verbouwen van een vervallen hotel aan de Tolsteegsingel in Utrecht. Vanaf zondag 4 juli zendt RTV Utrecht het programma De Muze van Utrecht uit. In deze vijfdelige serie volgen we broer en zus Barendregt die, samen met hun beider dochters, drie jaar lang een oud hotel verbouwen om het daarna gezamenlijk te gaan runnen. De weg er naartoe ging niet over rozen en kende veel uitdagingen. En dat had niet alleen met corona te maken… 

Na het veel te vroege overlijden van hun beide partners Anna en Rik krijgen broer en zus Paul en Cocky Barendregt een steeds hechtere band. Ze trekken er samen met hun beider dochters regelmatig op uit. En ze vieren vele vakanties samen. Uiteindelijk resulteert hun hechte familieband in de aankoop van een vervallen stadshotel in Utrecht. Dat proeren zij, samen met dochters Bo, Puk en Belle, nieuw leven in te blazen. Een uitdagend project, dat zeker niet zonder slag of stoot verloopt. En waar de onderlinge verhoudingen danig op de proef worden gesteld. 

Geld op  

Als klap op de vuurpijl kunnen ze na drie jaar bloed, zweet en tranen hun deuren bijna openen. Maar dan breekt de coronacrisis uit en is het geld op. Met vallen en opstaan, en met hulp van de verborgen aanwezigheid van hun overleden geliefden, trachten zij alsnog hun doel te bereiken.

Vanaf 4 juli

De Muze van Utrecht is een documentaireserie van Martin de Vries in samenwerking met RTV Utrecht en is vanaf 4 juli ieder weekend te zien op RTV Utrecht. Voor de exacte uitzendtijden check rtvutrecht.nl/gids. Het programma is online terug te kijken op rtvutrecht.nl/gemist.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden