Met een wave laten de kinderen en medewerkers zien dat zij heel blij zijn dat alles weer van start gaat. Eigen foto
Met een wave laten de kinderen en medewerkers zien dat zij heel blij zijn dat alles weer van start gaat. Eigen foto

Kinderen weer welkom bij KOKO Kinderopvang

  Nieuwsflits

Het is een dankbare taak, zorgen voor de kinderen van ouders met een vitaal beroep. Toch werden de andere kinderen ook gemist. Sinds maandag 11 mei mogen álle kinderen bij KOKO Kinderopvang weer naar de opvang. En daar keek iedereen enorm naar uit. 

De kinderopvang heeft in deze coronacrisis een bijzondere rol. Hoewel het kabinet op 15 maart sprak van een sluiting, hebben de meeste medewerkers bij KOKO Kinderopvang daar niet veel van gemerkt. Om te zorgen dat mensen in - bijvoorbeeld - de zorg hun zo belangrijke werk konden doen, nam de organisatie de zorg voor de kinderen van deze ouders op zich.

Goed gevoel

'Het gaf een goed gevoel om er voor deze kinderen en ouders te kunnen zijn', laat KOKO Kinderopvang weten, 'maar de kinderen die normaal gesproken ook naar de opvang kwamen, werden ook gemist. In spanning bekeek iedereen dan ook de persconferentie van 21 april. Goed nieuws: de kinderopvang mag ook weer open voor kinderen van ouders met niet vitale beroepen. 

Benieuwd

En dus stond iedereen maandag weer voor alle kinderen klaar. Om die goede zorgen weer voor ieder kind te kunnen bieden. De medewerkers zijn benieuwd hoe de thuisgebleven kinderen zich de afgelopen tijd ontwikkeld hebben. Op pedagogisch gebied is er deze weken extra aandacht voor het wennen, emotionele veiligheid en het creëren van een prettige omgeving. Want de pedagogisch medewerkers weten dat niet ieder kind zich even makkelijk aanpast aan alle veranderingen. Dat wordt door de medewerkers vakkundig in goede banen geleid. Gelukkig zagen de meeste kinderen er enorm naar uit om alle voor hen vertrouwde gezichten van het team en de eigen vriendjes en vriendinnetjes weer te zien. 

Extra pedagogische richtlijnen

Er zijn extra pedagogische richtlijnen opgesteld, ook voor ouders, om de kinderen snel weer een veilig en vertrouwd gevoel te geven. Daarnaast is er door alle locaties veel energie gestoken in een zo goed mogelijke aansluiting op het basisonderwijs, want voor de kinderen moet alles goed en soepel verlopen. Zij moeten vooral kunnen genieten van hun eerste dag op school en de kinderopvang. Om het voor de kinderen extra leuk te maken zijn er twee opstartboekjes ontwikkeld. Een versie voor kinderen tussen de 0 en 4 jaar en een versie voor kinderen tussen de 4 en 13 jaar. In beide boekjes staan gepaste opstart(feest)activiteiten om snel te wennen en het ijs weer even te breken. Het centrale thema daarbij is: wat fijn dat we elkaar weer zien.  

Samen met de kinderen is er ook een video gemaakt. Met een wave laten de kinderen en medewerkers zien dat zij heel blij zijn dat alles weer van start gaat. Deze vrolijke video ging maandag in première op social media.  

Corona-proof activiteiten

Wat doet een pedagogisch medewerker op afstand wanneer sommige kinderen nog niet naar de kinderopvang mogen komen? Op de website www.leukekinderactiviteiten.nl zijn de afgelopen maanden veel ‘corona-proof activiteiten’ gedeeld. Een gratis inspiratiebron voor alle ouders en kinderen die op zoek zijn naar kinderenactiviteiten in deze periode. De activiteiten zijn naast leuk om te doen ook goed voor de ontwikkeling van kinderen. Zo zijn we toch altijd dichtbij. 

KOKO Kinderopvang is dé lokale kinderopvangorganisatie in Vleuten - De Meern en heeft daarnaast locaties in Leidsche Rijn, Montfoort, Linschoten en Reeuwijk. 

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden