Een 'hou vol' vlaggenlijn bij boerderij de Hoef. Foto: Marije Karreman
Een 'hou vol' vlaggenlijn bij boerderij de Hoef. Foto: Marije Karreman

Kerk-zijn in coronatijd

  Nieuwsflits

LEIDSCHE RIJN - Sinds ze begin maart te horen kregen dat ze zoveel mogelijk thuis moesten blijven, is er veel veranderd voor de Protestantse gemeente in Leidsche Rijn. Ze komen niet meer op zondag bij elkaar in boerderij de Hoef in de wijk Hoge Weide. Toch proberen ze nog steeds gemeente te zijn. Dat doen ze door bezinnende audiovieringen op te nemen en uit te zenden via Kerkdienst Gemist op zondagmorgen. 

Bij deze audiovieringen zijn steeds de voorganger, één of meerdere muzikanten, een ambtsdrager en een technicus betrokken. De kinderen van de kerk ontmoeten elkaar elke week via Microsoft Teams. Daarnaast wordt er vooral veel gebeld, gemaild en post verstuurd, ter bemoediging. Want ze willen juist nu met elkaar mee blijven leven en ze proberen ook in de wijk betrokken te zijn bij mensen of organisaties die ondersteuning kunnen gebruiken. 

#nietalleen

Zo hebben ze zich aangemeld bij platform #nietalleen, waardoor hulpvragen bij de kerk terecht komen. En waar nodig wordt de Voedselbank Leidsche Rijn ondersteund.

Meer informatie: www.kerkenindehoef.nl of info@kerkenindehoef.nl

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden