'Ik vind het tijd worden voor wat anders', zegt Jan Berndsen. Foto: Elizabeth Wattimena
'Ik vind het tijd worden voor wat anders', zegt Jan Berndsen. Foto: Elizabeth Wattimena

Jan Berndsen vertrekt bij Lister

  Nieuwsflits

UTRECHT - Jan Berndsen vertrekt eind dit jaar als bestuurder bij Lister. Door zijn vertrek tijdig kenbaar te maken is er voldoende tijd om in zijn opvolging te voorzien. 

"Na 14 jaar deel uitgemaakt te hebben van de raad van bestuur van Lister vind ik het tijd worden voor wat anders", zegt Berndsen. "Daarom neem ik eind 2020 afscheid van Lister. Ik blijf mij sterk verbonden voelen met het werk in de geestelijke gezondheidszorg en het belang van de inzet van ervaringsdeskundigen. Aan die verbondenheid wil ik in de toekomst graag op een andere plek en wellicht ook op een andere manier invulling geven."

Herstelvisie

Lucie Musterd, voorzitter raad van toezicht van Lister: “Jan is altijd een voorvechter geweest van de herstelvisie en een pleitbezorger van het bieden van de beste zorg aan mensen met een ernstige psychiatrische aandoening. Hij heeft gezorgd dat de herstelvisie ook daadwerkelijk geïmplementeerd is binnen Lister. Daardoor is Lister nu een cliëntgerichte organisatie die ook werkelijk werkt vanuit de waarden die voortkomen uit die herstelvisie.”

Opvolging

De raad van toezicht is blij dat Jan Berndsen zo tijdig kenbaar heeft gemaakt dat hij zijn functie wil neerleggen. Daarmee is er voldoende tijd om in zijn opvolging te voorzien. Berndsen blijft tot het einde van het jaar volop actief als voorzitter van de raad van bestuur van Lister én als voorzitter van Mental Health Europe in Brussel.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden