'Ik volg ook in Den Haag mijn passie: het dienen van de lokale publieke zaak', zegt Jan van Zanen. Foto: indebuurt Utrecht
'Ik volg ook in Den Haag mijn passie: het dienen van de lokale publieke zaak', zegt Jan van Zanen. Foto: indebuurt Utrecht

Jan van Zanen naar Den Haag: 'Ik verheug mij erop'

  Nieuwsflits

UTRECHT - Burgemeester Jan van Zanen van Utrecht is voorgedragen als burgemeester van Den Haag. Hij werd daarover donderdag geïnformeerd door de voorzitter van de vertrouwenscommissie van de Haagse gemeenteraad. "Ik ben zeer vereerd", aldus Van Zanen, "en kijk er naar uit aan het werk te gaan voor en met Den Haag. Samen te werken met raad en college en alle Hagenaars en Hagenezen te leren kennen. Ik verheug mij erop."

De burgervader van Utrecht ziet ook een andere kant aan zijn benoeming: "Ik vertrek uit deze stad. Uit Utrecht. Heb hier het langst gewoond en gewerkt in mijn leven, mijn beide kinderen zijn hier geboren. De stad waar ik elke dag met liefde woon en werk. Mij hartstochtelijk voor heb ingezet."

35 jaar

"En toch … Ben nu 35 jaar actief in de lokale politiek, 27 jaar in Utrecht en 8 jaar Amstelveen. Utrecht staat er goed voor. Met een zelfbewuste raad. Een ingewerkt college. En met een vrolijke griffie. En inwoners die steeds meer openlijk trots zijn op hun stad. En terecht. Ik volg ook in Den Haag mijn passie: het dienen van de lokale publieke zaak."

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden