Marloes achter de kassa bij Wawollie, deelt bloemzaden uit voor de bijen. Fotograaf: Quintie de Keijzer
Marloes achter de kassa bij Wawollie, deelt bloemzaden uit voor de bijen. Fotograaf: Quintie de Keijzer (Foto: )

Wawollie Kringloop maakt vandaag bijen blij

  Nieuwsflits

UTRECHT - Vandaag, op Wereldmilieudag, deelt Wawollie bloemzaadjes uit die de bijen blij maken. En dat is nodig, want de wilde bijen in Nederland hebben het zwaar. Klanten van Wawollie Kringloop Utrecht krijgen bij hun tóch al duurzame aankoop een zakje bloemzaden cadeau.

In Nederland is ruim de helft van de wilde bijen in gevaar. En dat terwijl 80 procent van onze eetbare gewassen afhankelijk is van bestuiving door bijen en andere insecten. De grootste bedreiging is het gebrek aan voedsel en nestgelegenheid, in de vorm van bloemen. Dit is een direct gevolg van de grootschalige landbouw, verstedelijking en de betonnen 'tuinen' en pleintjes.s

Simpele oplossing

De oplossing voor het redden van de bij is simpel en mooi: gewoon bloemen zaaien in je tuin. En omdat de klanten van Wawollie al goed bezig zijn door duurzaam en tweedehands te kopen, worden zij beloond met een zakje bloemzaden. De zaden zijn gedoneerd door Stuurgroep Kromme Rijnlandschap. Een mooie samenwerking, beiden zetten zich in voor het behoud van natuur en milieu.

“Wij zetten ons het hele jaar in voor dierenwelzijn, natuur en milieu”, aldus Hans, oprichter van Wawollie. “Door goederen een tweede leven te geven en onze winst te doneren aan goede doelen dragen wij ons steentjes bij.” 

3500 vierkante meter

Kom vandaag langs in de Wawollie Kringloopwinkel van ruim 3500 vierkante meter. Wawollie is gevestigd op de Maarssenbroeksedijk 59, Industrieterrein Lage Weide, Utrecht. Iedere dag geopend van 10.00 tot 18.00 uur, ook in het weekend.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden