Ook in de zomervakantie zijn er voor de jeugd nog voldoende activiteiten te ondernemen in de bouwspeeltuinen in het verspreidingsgebied van De Brug. Foto: Johan Maaswinkel
Ook in de zomervakantie zijn er voor de jeugd nog voldoende activiteiten te ondernemen in de bouwspeeltuinen in het verspreidingsgebied van De Brug. Foto: Johan Maaswinkel (Foto: )

Bouwspeeltuinen ook in de vakantie open

  Nieuwsflits

DE MEERN - Ook in de zomervakantie zijn er voor de jeugd nog voldoende activiteiten te ondernemen in de bouwspeeltuinen in het verspreidingsgebied van De Brug. Zeker voor de thuisblijvers is dit, in verband met het Coronavirus, een uitkomst. 

Wij zetten ze even op een rijtje:

Speeltuin De Balije, Augustusweg 30 in De Meern. Er is echt van alles te doen. Je kunt spelen op en rond het waterzandspeeltoestel met een waterpomp. En als je van springen houdt, dan zijn de Vogelnestschommel en de Zandspringplank Dizzy hele leuke toestellen.

Speeltuin De Albatros, IJzervarensingel 12 in Vleuterweide. Leuk voor kids tussen de 4 en 12 jaar. Je kunt er echt van alles doen. Zo zijn er leuke speeltoestellen, zoals een glijbaan en een piratenschip. En bij lekker weer kun je spelen op het strandje en in het speelwater!

Bouwspeeltuin Voorn, Akkrumerrraklaan 31 De Meern. Dit is een grote, ruime speeltuin voor kinderen tot 12 jaar, midden in Leidsche Rijn. (Oudere) kinderen kunnen op de omliggende velden voetballen en of basketballen. Er is genoeg te doen! Ouders kunnen er samen met hun kinderen spelen of lekker gaan zitten.

Steede Hoge Woerd, Hoge Woerdplein 1 De Meern. Loop tussen de dieren in de weiden, help met pony’s borstelen of ga aan de slag in de tuin. Bezoek ook de boomgaard. Beklim daar eens de herbouwde Romeinse Wachttoren en bewonder de bloesem of de fruitoogst in deze mooie boomgaard van boven af.

Natuurspeeltuin De Hoef, Hogeweide 6. In deze speeltuin van 5000 vierkante meter ervaar je hoe het is om in de natuur te spelen. De speeltoestellen zijn veelal gemaakt van natuurlijke materialen. Er is een kabelbaan en een rolstoelwip, maar je kunt er ook lekker skelteren, klimmen of een potje voetballen. Zowel voor de kleine als de wat grotere kinderen is hier een hoop te beleven.

In de zomermaanden worden extra leuke activiteiten georganiseerd zoals: Cupcakes bakken, Slijm maken, Oudhollandse spellen en diversen andere zaken. 

Zie voor meer informatie en openingstijden de websites van de speeltuinen.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden