Doelman Menno Vink kreeg afgelopen zondag bij Gemert zeven treffers om de oren.
Doelman Menno Vink kreeg afgelopen zondag bij Gemert zeven treffers om de oren. (Foto: )

PVCV start met de derby in Harmelen

  Sport

Leon Bal

De Bal is Rond

In de Bal is Rond neemt elke week onze De Brug-verslaggever Leon Bal het amateurvoetbal uit de regio door. Hier leest u alles over de inspanningen van de voetbalteams die wekelijks op de voetbalvelden in actie komen.

VV De Meern (zo)

De Merenezen van Titaley speelde afgelopen zondag tegen Gemert en verloor met 7-1. Na de snelle goal in de vierde minuut wist Gemert na een kwartier via een goede goal weer de stand in evenwicht te brengen. Halverwege de eerste helft werd het 2-1 en daarmee werd gerust. In de tweede helft lagen er kansen op een nieuwe gelijkmaker waarna korte tijd later de 3-1 in het netje lag. Na de 4-1 gingen de koppies omlaag en liep de thuisploeg uit naar 7-1. "We hebben op sommige momenten elkaar in de steek gelaten. Dat mag niet", aldus Titaley.

Komende zondag speelt Vv De Meern thuis tegen UDI'19. De Merenezen zijn nog niet helemaal compleet. De oefenmeester mist nog vier spelers, maar de rentree van Lejon Cats lijkt aanstaande. VV De Meern moet een paar punten gaan halen anders zit het meteen in de hoek waar de klappen vallen. Deze tik in Gemert komt best wel hard aan.

PVCV

John van den Brink speelt komende zondag in Harmelen tegen de ploeg waarvoor hij vijftien jaar werkzaamheden heeft verricht. Bij de Harmelenaren is er opnieuw flink ingekocht, een promotie is op zijn minst gewenst bij misschien wel de duurste ploeg uit de tweede klasse.

Bij PVCV wel versterkingen in de breedte maar geen betalingen aan de spelers. Vorig seizoen leed PVCV twee zware nederlagen, maar Van den Brink verwacht dat hij er met PVCV nu dichter tegenaan zit. "We hebben als ploeg nu meer de overtuiging dat we zelfs niet hoeven te verliezen in Harmelen", aldus de oefenmeester. SCH'44 is met Kampong, AFC Quick 18990 en SO Soest de favoriet om dit seizoen een prijs te pakken. PVCV wil zich handhaven.

UVV

De rood/witten starten komende zondag met een thuiswedstrijd tegen PVC dat met Zwaluwen Utrecht 1911 favoriet is voor de prijzen in deze klasse. Het zijn de twee eerste opponenten van UVV dit seizoen.

Renato Dijksterhuis zal meteen weten waar hij aan toe is.

Zijn selectie kan meedoen in de middenmoot. "Dan zal men wel voor elkaar bereid moeten zijn om te werken. Nu stellen spelers nog wel eens andere prioriteiten en dat mag van mij wel veranderen. Jarige moeders en weekendjes weg gaan niet voor trainen en spelen. Spelers die bereid zijn om te investeren in het team die wil ik in mijn selectie", aldus Dijksterhuis.

Voetbalnieuws

Heeft u nieuws over uw club en wil Leon Bal daarvan op de hoogte stellen? Dan kunt u dit mailen naar redactie.bru@persgroep.nl tav Leon Bal.

Meer berichten