Er is afgelopen week weer gebekerd.
Er is afgelopen week weer gebekerd. (Foto: )

PVCV en VV De Meern ronde verder

  Sport

Bekervoetbal

Leon Bal

De eerste ronde voor de KNVB Beker is gespeeld en wij nemen hierbij de gespeelde wedstrijden door.

REGIO – PVCV heeft zich geplaatst voor de tweede ronde van de bekerstrijd door op de zondag met 3-0 te winnen van RVC'33. De Vleutenaren lijken klaar voor de competitie. VV De Meern is ook door naar de volgende ronde door in Utrecht Elinkwijk met 2-4 te verslaan. UVV won afgelopen zondag weliswaar met 8-1 van Nautilus maar was al uitgeschakeld. Desto is door de thuisnederlaag tegen Vriendenschaar ook uitgeschakeld.

PVCV – RVC'33

Uitslag 3-0. De ploeg uit Reeuwijk speelde in het afgelopen seizoen in de eerste klasse en degradeerde. PVCV bleef ternauwernood in de tweede klasse waarin het vanaf volgende week weer mag aantreden. Het werd een rommelige wedstrijd waarin PVCV uiteindelijk met een tactisch ingrijpen waarbij Luc Laurent binnen de lijnen kwam, het heft weer in handen kreeg. Maar daarvoor scoorde halverwege de eerste helft Dani Kovachev op aangeven van Dennis Boeijen.

Twee goals werden van PVCV afgekeurd vanwege buitenspel. De jarige Nick Vermeulen bepaalde de ruststand op 2-0 na een pass van Boeijen. Ook vroeg in de tweede helft waren er omzettingen om spelers te sparen voor de competitie. PVCV kon daarna nog eenmaal scoren via een vrije schop van Dennis Boeijen. "We hebben daarna hard gewerkt om de nul te houden. Dat is gelukt. We zijn blij met het resultaat en we zijn door", aldus trainer John van den Brink. Bas Jansen bleef deze wedstrijd langs de kant uit voorzorg.

Nautilus – UVV

Uitslag 1-8. Vooraf hadden de kenners het al gezien. Nautilus was de zwakste ploeg in deze poule. UVV wilde meer scoren dan de twee vorige opponenten en daarnaast graag de nul houden. Het ene doel is wel behaald en de andere niet. Binnen twintig minuten spelen was het al 4-0 door doelpunten van Roderick van Duinen, Levy Streng, Desmond Main en Roemer Coolen. Nog voor de thee tikte Roderick van Duinen de 5-0 binnen.

Nautilus was de eerste ploeg die een treffer maakte in het tweede bedrijf. Daarna maakte Soufian Raghib, Desmond Main en Roemer Collen het achttal compleet. "Ons scorend vermogen is goed. We hebben meerdere spelers die kunnen scoren. We hebben een goede grote groep waarbij veel spelers aan elkaar gewaagd zijn. De keuzes gaan nu gemaakt worden. Dat betekent dat om in team 1 te spelen een keer trainen niet meer genoeg is. We beginnen meteen met twee zware tegenstanders. Ons doel is om in de middenmoot te eindigen en misschien zicht te houden op een periode", besluit trainer Renato Dijksterhuis.

Elinkwijk – VV De Meern

Uitslag 2-4. Door de zege bij Elinkwijk is De Meern samen met de Zuilense ploeg door naar de volgende bekerronde. Zaterdagmiddag kwam De Meern op een 2-1 achterstand. In de slotfase trokken de Merenezen de zege over de streep. VV De Meern speelde vol op de aanval dat loonde.

Desto niet door

Desto verloor met 2-5 op eigen veld van Vriendenschaar is daardoor niet verder naar de volgende ronde.

Meer berichten