Foto:

UVV 015-1 op trainingskamp

  Sport

Herfstvakantie in Marokko

Roberto Cancian

In de herfstvakantie gaan de spelers van UVV o15-1 een wel heel bijzondere ervaring meemaken. Zij gaan namelijk op trainingskamp naar Marokko. Het team, dat onder leiding staat van trainer/coach Younes el Yandouzi en assistent Bishoy Shehata, zal afreizen naar havenstad Tanger, waar het vijf dagen zal verblijven in het fraaie Mnar Park.

Leidsche Rijn - Het jeugdige team van UVV zal naast trainingen ook oefenwedstrijden spelen, tegen onder meer Wydad Tanger en Moghreb Atletic Tetwan, en enkele culturele uitstapjes maken. De spelers tellen de dagen af. Voor sommigen is het de eerste keer dat ze een verre reis maken. "Van ploeggenoten heb ik al veel verhalen gehoord, ik kijk er enorm naar uit. Ik ben nog niet eerder buiten Europa geweest ", zegt de 14-jarige Melle Veltmaat. Zijn teamgenoot Akram Oukili, eveneens 14 jaar, kijkt er ook met gezonde spanning naar uit. "Mooi dat we onze lievelingssport kunnen doen op zo'n mooie plek", zegt hij.

Cultuur en geschiedenis

Trainer Younes el Yandouzi hoort het aan en glimlacht. "Zondag 21 oktober aanstaande vertrekken wij vanaf het complex van UVV naar Schiphol. Vanaf daar vliegen wij naar Tanger. Mnar Park zal onze thuisbasis zijn, waar we zowel slapen als ontbijten. Ik vind het belangrijk dat de jongens veel meekrijgen over de cultuur van Marokko en de geschiedenis daarvan", vertelt hij. "Er zijn dan ook duidelijke regels gemaakt, net als dat we dat op de club doen."

Extra sponsorgeld

Het idee kwam deze zomer ter sprake bij de 22-jarige Younes el Yandouzi. "Met mijn vader had ik het erover toen we deze zomer in Tanger waren. Een neef, die ook in Tanger woonde, heeft veel contacten. Hij is onze contactpersoon wanneer we daar straks zijn. Op die manier weten we dat we op de goede plaatsen eten, dat is wel zo belangrijk." Het team, dat bestaat uit achttien spelers, zal in Marokko worden ondersteund door vijf begeleiders. Ze zijn nu druk om extra sponsorgeld op te halen, initiatieven zoals de stroopwafelactie zorgden voor goede promotie.

Vloggen

"Wij mogen van Younes niet de hele tijd met onze telefoon lopen, maar gaan straks wel vloggen om de mensen thuis op de hoogte te houden", zegt Melle. Via Desto kwam hij vorig jaar naar UVV. Zijn maatje Akram kwam naar de club omdat zijn broer daar speelde. "Hij speelt nu bij Vitesse in 0-19. Waar ik later speel weet ik nog niet." De stap die Younes heeft gemaakt, hij speelt in het eerste elftal van UVV, zien zij ook wel voor zich. ''Hij is een leuke trainer, hij is altijd bezig met ons. Niet alleen om ons beter te maken maar ook om ons te coachen zaken zelfstandig op te pakken", zegt Melle. "Hij kan ook streng zijn, maar hij legt altijd uit waarom hij iets zegt en dat is fijn", vult Akram aan.

Toen wisten we het; we gaan naar Marokko

Kaas en een djellaba

Ze staan te popelen om richting Marokko te gaan. Op de vraag waar ze het meest naar uitkijken zegt Melle: "Met zijn allen op het vliegveld staan in onze UVV kleding." Akram denkt terug aan de bekendmaking van de trainingsstage naar Marokko. "Younes stond in het midden en wij moesten ons omdraaien. Toen lag er een plakje kaas, een paspoort en een djellaba. Toen wisten we het; we gaan naar Marokko." Volg ze via Facebook UVV JO15-1 en via Instagram: uvv_jo15_1.

Meer berichten