Desto – NITA  Foto: Léon Bal
Desto – NITA Foto: Léon Bal (Foto: Leon Bal)

Desto loopt achter de feiten aan

  Sport

Competitievoetbal

Léon Bal

Regio - Desto heeft de topper in de derde klasse C thuis tegen Nita niet in winst kunnen omzetten. De ploeg werd te laat wakker en verloor met 4-1. Vv De Meern (za) won de tweede uitwedstrijd van het seizoen weer. Nu waren de Merenezen met 1-3 te sterk bij Waterwijk. VV De Meern (zo) verloor met 3-1 op eigen veld van Nuenen. Daar was achteraf meer mogelijk. PVCV ging met 2-4 onderuit tegen Roda'23. De Vleutenaren misten te veel kansen. UVV heeft Wasmeer op in Hilversum verslagen met 4-3 na een snelle 3-0 achterstand.

Waterwijk – VV De Meern 1-3 De Merenezen waren de gehele wedstrijd gevaarlijk via de vleugelspelers Tim Bijl en Bart Scholts. Na acht minuten spelen werd de score door Scholts geopend. Daarna moest Roel van Wiggen geblesseerd naar de kant. Tim de Graauw was zijn vervanger. Na een half uur was er de kans op 0-2. Drie minuten later was het weer gelijk.
In de tweede helft een fanatieke start van VV De Meern. Tim de Graauw maakte er 1-2 van. Bart Scholts bepaalde de eindstand op 3-1. Bijl moest ook met een blessure het veld verlaten. In de slotfase kreeg Jesse Schuin rood (twee keer geel) wegens spelbederf.

Desto – NITA 1-4 Binnen enkele minuten was het 0-2 omdat bij Desto iedereen liep te slapen onder de zomerse zon. Halverwege de eerste helft kreeg Desto meer grip op de koploper NITA. In deze fase kleine kansjes voor de thuisploeg en de aansluitingstreffer van Tom de Vries. Daarna leek NITA te scoren maar de scheidsrechter zag de bal niet over de doellijn.
De scheidsrechter gaf Miquel Optekamp rood voor hands op de doellijn. De meningen daarover waren verdeeld. De strafschop ging in twee keer binnen. Daarna kreeg Tom de Vries zijn tweede gele kaart en Desto moest met negen man verder. NITA bepaalde uiteindelijk de eindstand op 4-1. "We hebben de gehele wedstrijd achter de feiten aan gelopen en dat kwam door ons slappe begin", aldus Patrick Hondeveld.

VV De Meern (zo) – Nuenen 1-3 De thuisploeg begon goed. Hoog druk zetten, veel balbezit en de beste kansen krijgen. Dat leverde een vroege voorsprong op. Daarna verloor VV de Meern de grip op de tegenstander. Grote kansen kwamen er niet meer. In de slotfase leek het gelijkspel binnen handbereik, maar door twee persoonlijke fouten ging de wedstrijd alsnog verloren.
"We hadden echt het gevoel dat er meer in zat. Het werd zo wederom een hele zure middag", aldus trainer Joël Titaley.

PVCV – Roda'23 2-4 De Vleutenaren kregen wederom een tik om de oren in een wedstrijd waarin het de beste kansen kreeg. Na een snelle achterstand maakte Bas Jansen er 1-1 van. Na een nieuwe achterstand was het de weer fitte Dennis Boeijen die er 2-2 van maakte. In de tweede helft overliep PVCV bij vlagen de tegenstander. Maar aan het einde toch weer lege handen voor trainer John van den Brink. PVCV eindigde de wedstrijd met tien man nadat Thom Lith geblesseerd raakte en al drie keer was gewisseld.

Wasmeer – UVV 3-4 Als je na een half uur met 3-0 achter staat dan is dit een mooi resultaat. Vlak voor de rust maakte Sam de Jong er nog 3-1 van. In de gehele tweede helft speelde UVV 1-op-1 en zat er veel druk op naar voren. De 3-2 was van Loenen vanuit een vrije schop. Invaller Roemer Coolen kopte de 3-3 fraai tegendraads binnen. Uiteindelijk punterde Loenen de 3-4 binnen. Een cadeautje en drie heerlijke punten in een uitwedstrijd.

Meer berichten