Foto: Foto:

VV De Meern pakt de draad weer op

  Sport

Competitievoetbal

Leon Bal

REGIO – De Merenezen van trainer Richard Beekink hebben na het puntverlies in de achterliggende weken weer de volle mep gescoord. Thuis werd TOV met 1-0 verslagen. Desto won met 1-6 bij Kockengen. VV De Meern (zo) heeft de zaken nog niet op de rit getuige de 4-1 nederlaag bij Halsteren. PVCV ging op eigen veld met 1-2 onderuit tegen concurrent DWS. UVV was nog een maatje te klein voor FC Jeugd.

VV De Meern – TOV 1-0

Een overwinning werd verwacht maar je moet het altijd nog maar even doen. Laagvlieger TOV bleek dit seizoen te beschikken over een matige ploeg en VV De Meern ging daar teveel in mee. Het tempo was te laag en de opbouw duurde daardoor veel te lang. In de rust werd een en ander rechtgezet. Na een uur spelen wist Jordi Martens eindelijk het net te vinden. De 1-0 voorsprong is eigenlijk niet meer in gevaar geweest. "Maar de score had hoger moeten uitvallen. We moeten beter weten wat we aan elkaar hebben en wat we verlangen van elkaar. Ik hoop dat we van deze wedstrijd geleerd hebben", aldus Beekink.

Kockengen – Desto 1-6

Lange tijd zag het er niet naar uit dat de score hoog zou uitvallen. Desto heeft dit seizoen ook moeite met het maken van doelpunten. Er is geen bepalende speler die er meer dan twintig inlegt. Maar vanaf het begin werd de thuisploeg onder druk gezet. Dit leverde enige kansen op, maar het duurde even voordat Tom de Vries op aangeven van Ooft de score kon openen. Nog voor de rust werd het gelijk door Zeldenrijk. Guillermo Ooft zorgde in de tweede helft met drie treffers voor een doorbraak. Tom Klein Obbink en Djaley Kers maakten het zestal compleet.

Halsteren – VV De Meern 4-1

Onder leiding van Jeroen Hoefste en trainer/coach Hans de Wit heeft VV De Meern het lek nog niet boven. Op de zondag bleek Halsteren met 4-1 te sterk.

PVCV – DWS 1-2

Trainer John van den Brink had zondag graag drie punten toegevoegd aan het totaal. Nog steeds wacht de Vleutense formatie op de eerste zege in de competitie. DWS kwam verdiend op een 1-0 voorsprong. Na een kwart wedstrijd moest de leiding van PVCV tactisch ingrijpen om de angel uit het spel van de hoofdstedelingen te halen. Dat lukte en de invaller Fabian wist ook nog de score gelijk te trekken. Na de rust leek Dani Kovachev de tweede treffer gemaakt te hebben, maar zijn goal werd afgekeurd. Daar begrijpt men bij PVCV nog steeds niets van. De derde corner van DWS op rij draaide in en Regilio van Renswouw had het nakijken. Daarmee opnieuw een vervelende nederlaag die flink binnenkomt in Vleuten.

UVV – FC Jeugd 2-3

In tegenstelling tot wat de naam doet vermoeden was FC Jeugd in deze wedstrijd de meest ervaren ploeg. Dat was de belangrijkste reden voor het verlies afgelopen zondag. Volgens trainer Renato Dijksterhuis een terechte nederlaag: "We missen de wil om te winnen. Daarom maken we bijzondere keuzes in het veld. Het mag van mij best wel wat steviger". Na een 0-1 achterstand bij rust maakte Erik Patreaus er 1-1 van, waarna FC Jeugd tweemaal wist te scoren. Na de goal van Bishoj Shehata werd er niet meer gescoord. "We gaan natuurlijk proberen in de derde klasse te blijven. Maar het is rommelig en negatief binnen de club en rondom het team. Soms lijkt het erop alsof men de senioren is vergeten. Ik denk dat het jonge team last heeft van de negativiteit", besluit Dijksterhuis.

Meer berichten