Foto: Foto:

"Deze wedstrijd heb ik een team gezien"

  Sport

Zondagvoetbal

Door Leon Bal

REGIO – VV De Meern heeft ook de wedstrijd tegen koploper Baronie niet winnend kunnen afsluiten. In de Meern bleef de teller op 0-2 steken. PVCV heeft uitgehaald tegen Pancratius. Het zat de hoofdstedelingen niet mee afgelopen zondag. Met een 5-0 overwinning tanken de Vleutenaren zelfvertrouwen. Trainer Renato Dijksterhuis heeft bij UVV de jeugd vervangen door de ervaring. In de eerste wedstrijd na de wisselingen pakt UVV een punt in Utrecht tegen Sporting'70.

De wedstrijden van het zaterdagvoetbal werden afgelast.

VV De Meern – Baronie 0-2 De Merenezen hadden na wisselvallige week met sneeuw en ijs in de eerste helft de wind mee. De ploeg van interim Hans de Wit had in de eerste helft zes mogelijkheden. Maar deze bleven onbenut. Maar VV De Meern faalde daar in de afwerking. In de tweede helft kregen de bezoekers uit Breda wel mogelijkheden. Dan blijkt mogelijk ook het verschil in kwaliteit. Baronie scoorde tweemaal en greep daarmee de zege. "We hadden in de eerste helft minimaal twee goals kunnen maken. Als we iedere wedstrijd zo spelen dan gaan we nog wel de punten pakken. De selectie is redelijk fit", aldus assistent Jeroen Hoefste. Komende zondag speelt VV De Meern uit bij Unitas in Gorinchem. Dat is een tegenstander met 25 punten op de zesde stek in de hoofdklasse B.

PVCV – Pancratius 5-0 De interim-leiding met Wilt Jan de Boer en Ralph Becking kon weer beschikken over Max Ramaekers en Dennis Boeijen. Dat zijn belangrijke spelers. In de eerste helft leken beide ploegen gelijkwaardig aan elkaar. Bas Jansen zorgde voor de openingstreffer. Na 35 minuten spelen kreeg Chester Stewart een rode kaart. "Dat was een kantelpunt in de wedstrijd. We hebben daarna goed gebruik gemaakt van de meerderheid en vier prima goals erbij gescoord", aldus De Boer. Bas van der Gun scoorde eenmaal en Jeffrey Hengeveld maakte een hattrick. Daarmee was de eerste overwinning van de Vleutenaren dit seizoen een feit. Of het de weg naar herstel is blijft nog even de vraag. Het is nog te vroeg voor conclusies maar komende zondag moet PVCV naar de nummer twee SO Soest.

Sporting'70 – UVV 1-1 Trainer Renato Dijksterhuis heeft enkele wisselingen doorgevoerd in zijn selectie. Ondanks het takkenweer legde deze ploeg een redelijke wedstrijd op de mat. "We hadden meer ervaring nodig. Deze wedstrijd heb ik een team gezien. Daar ben ik best blij mee. De jonge spelers zullen ook naar zichzelf moeten kijken", aldus de oefenmeester. Jesse Loenen scoorde de openingstreffer. Vlak na rust kwam de thuisploeg op gelijke hoogte. "Als de wedstrijd langer had geduurd dan hadden we verloren. We hadden er ook nog meer uit kunnen halen, bijvoorbeeld bij hoekschoppen. Aan de andere kant gebeurt er nu veel bij de club. Dat helpt ons niet echt. Het is rommelig en het is te hopen dat er snel weer een goede organisatie staat", besluit Dijksterhuis. Komende zondag speelt UVV thuis tegen HDS, een fysiek sterk team die met Wilco van Drie een topscoorder in de ploeg hebben. UVV moet niet teveel overtredingen maken in de buurt van het eigen strafschopgebied.

Meer berichten