Foto:

"Onze beste helft van het seizoen"

  Sport

Amateurvoetbal

Leon Bal

REGIO – VV De Meern heeft de eerste competitiewedstrijd van het seizoen gewonnen. RKSV Minor werd in De Meern met 3-2 verslagen. PVCV ging op eigen veld met 1-3 onderuit in de derby tegen SCH'44. UVV bleef in Utrecht steken op 0-0 bij PVC. VV De Meern (za) won eindelijk weer eens. FC Almere werd met 1-0 opzij gezet. Desto kwam op een zeer slecht veld niet verder dan 0-0 bij Altius.

VV De Meern – RKSV Minor 3-2 De Merenezen van De Wit en Hoefste begonnen goed aan de wedstrijd. De bezoekers uit Nuth stonden grote delen van de eerste helft met de rug tegen de muur, maar opende vlak voor de rust wel de score. In de tweede helft werd RKSV Minor onder druk gezet. Vanuit de counter werd het 0-2. VV De Meern bracht drie wissels met Serkan Yasar en de A-junioren Sven Janssen en Bob Prins. Deze spelers zorgden voor een kanteling. Na een cornerbal werd het 1-2 en Yasar maakte de gelijkmaker. In de slotfase maakte Gideon Emanuels na een lange blessureperiode de winnende treffer. Dat werd gevierd door VV De Meern. "We zijn er nog lang niet en leven van wedstrijd naar wedstrijd", aldus Hoefste.

PVCV – SCH'44 1-3 In de heerste halve uur was SCH'44 dominant. De 0-1 was ongelukkig maar wel verdiend. Vlak voor de rust werd het 0-2 ondanks twee kansen van PVCV. In de tweede helft viel de 0-3 alvorens Sam van Breukelen de spreekwoordelijke eer kon redden. "We zijn niet weggespeeld, maar het verschil was wel groot binnen het veld. PVCV heeft gebracht wat verwacht mocht worden. In deze wedstrijden zijn er voor ons hooguit bonuspunten te halen", aldus interim Wilt Jan de Boer.

PVC – UVV 0-0 De thuisploeg had veel invallers en dat zorgde voor druk bij UVV, dat daardoor minder goed speelde dan het kan. "De belangrijke jongens waren te nerveus", aldus trainer Renato Dijksterhuis. UVV miste meerdere kansen maar ook doelman Kraan hield de nul met een fraaie save. Younes en Yandouzi, Bishoj Shehata en Jesse Loenen konden deze wedstrijd geen potten breken. "PVC was blij met het punt. Wij verdiende de overwinning ook niet echt. We hadden het betere van het spel en de beste kansen, maar dat was niet genoeg voor de zege", besluit Dijksterhuis.

VV De Meern (za) – FC Almere 1-0 Deze overwinning was nodig voor VV De Meern, want de onderkant van de ranglijst naderde snel. Bij een zege had FC Almere VV De Meern kunnen achterhalen. FC Almere staat nu na deze nederlaag op plaats dertien. Zo dicht zit iedereen bij elkaar. Djoey Engel maakte de enige treffer van de wedstrijd, al waren er wel meer kansen te zien. "Volgende week hebben we Veensche Boys. Als we die winnen dan mogen we weer naar boven kijken", aldus trainer Richard Beekink.

Altius – Desto 0-0 Het was ene slechte wedstrijd van beide kanten. Dat was niet in de laatste plaats door het veld en de omstandigheden. Een goede wedstrijd was eigenlijk niet mogelijk op dat hobbelige gras in Hilversum. Altius zakte veel in en Desto kwam er niet doorheen. "Zo werd het een echte 0-0 wedstrijd, eentje om snel te vergeten", aldus assistent Patrick Hondeveld.

Programma komende week:
Zaterdag: Veensche Boys – VV De Meern 14.30 uur; Desto – CTO'70 14.30 uur.

Zondag: Nuenen – VV De Meern 14.30 uur; Kampong – PVCV 14.30 uur; UVV – Zwaluwen Utrecht 1911 14.00 uur.

Meer berichten