Foto:

Degradatie voor VV De Meern

  Sport

Amateurvoetbal

Leon Bal

Regio – Voor de tweede achtereenvolgende keer is het zondagteam van VV De Meern gedegradeerd. Directe concurrent VC Vlissingen bleek in Zeeland een onoverbrugbare horde. Door de 2-2 zijn de Zeeuwen niet meer door de Merenezen te achterhalen.

VC Vlissingen – VV De Meern 2-2

Een zege was nodig om een sprankje hoop te kunnen houden op lijfsbehoud in de hoofdklasse. De start was uitstekend wat leidde tot een openingstreffer van Gideon Emanuels. "Daarna kregen we meerdere mogelijkheden waarbij we ook de wedstrijd misschien wel hadden kunnen beslissen", aldus assistent Jeroen Hoefste. Daarna leek VV De Meern in niveau een stuk terug te vallen. Toch viel de 1-1 uit het niets. Vlak voor de rust maakte Emanuels de tweede Meernse treffer, waardoor alles nog mogelijk leek. Op slag van rust moest Serkan Yasar na een rode kaart het speelveld verlaten. In het tweede bedrijf was het vooral tegenhouden van VV De Meern. Er waren kansen voor de thuisploeg. Maar het zou tot de 87e minuut duren alvorens de gelijkmaker viel. Met dat resultaat zou VV De Meern officieel degraderen naar de eerste klasse. Er werd niet meer gescoord en daarmee kwam een uiterst merkwaardig seizoen tot een einde. "We misten duidelijk de structuur, zowel in het voetbal als ook in de randzaken. Dat heeft ons het gehele seizoen achtervolgd. Nadat we met Hans de Wit de touwtjes hadden aangetrokken leek er een opwaartse lijn zichtbaar. Maar de juiste voorwaarden om te presteren waren dit seizoen ver te zoeken", aldus Hoefste. Bij de Merenezen is het snel de wonden likken en toewerken naar het volgende seizoen. Ook bij VV De Meern was er discussie of het zondagvoetbal nog wel op hoog niveau gespeeld zou kunnen worden. Maar vooralsnog blijft het zondagteam het vlaggenschip van de club. Komend seizoen kan de nieuwe trainer Jan Oosterhuis aan de bak voor eerherstel.

Aanstaande zondag staat het duel met SV Meerssen op het programma in De Meern.

PVCV

Komende zondag wacht in Vleuten een cruciaal duel tussen PVCV en de directe concurrent FC Weesp. Bij een zege zal de ploeg van interim Wilt Jan de Boer de Weespenaren achterhalen. Dan is rechtstreeks lijfsbehoud nog mogelijk. Niemand durft het natuurlijk te benoemen, maar zelfs het winnen van de derde periode behoort nog tot de mogelijkheden. Volgens De Boer zullen zijn spelers vooral moeten doen wat is afgesproken. Taken uitvoeren en hard werken, dan komt de meerwaarde van de ploeg vanzelf naar boven.

UVV

Voor de ploeg van Dijksterhuis is het seizoen voorbij. Lekker uitballen en proberen de ontwikkelingslijn vast te houden. Deze week wordt er op de dinsdag geoefend tegen Jong FC Utrecht op het eigen sportpark. De wedstrijd van zondag heeft niets meer aan inzet dan plek zes van de ranglijst.

VV De Meern

De Merenezen van trainer Beekink lijken klaar met het seizoen, maar de komst van de nummer twee van de ranglijst Delta Sports'95 moet toch een motivatie zijn om weer een goede pot neer te zetten.

Desto

De ploeg van assistent Hondeveld weet een ding zeker. De vierde plaats geeft nog niet automatisch recht op deelname aan de nacompetitie. Om die kansen te vergroten moet er zaterdag gewonnen worden bij Amstelveen/Heemraad.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden