DESTO MO19-1 kampioen hoofdklasse

  Sport

Afgelopen dinsdag 11 juni speelde MO19-1 van DESTO het allesbeslissende duel om de titel in de Hoofdklasse tegen Delta Sports '95 MO19-1.

Vleuten - DESTO zou bij een gelijkspel kampioen zijn en Delta moest deze en haar laatste duel dan winnen afsluiten. De meiden waren nerveus maar wisten wat ze te doen stond. Met een enorme schare fans op de tribune en langs de boarding traden de meiden om 19:45 uur aan voor de strijd.

DESTO start scherp en goed en na 7 minuten voetballen maakte gastspeelster Nikki van der Lee de openingstreffer. Nikki gaat DESTO verlaten en dit was dan ook haar laatste officiële DESTO goal voor de club waar ze altijd bij de jongens heeft gevoetbald.

De wedstrijd golft op en neer en DESTO gooit veel strijd in schaal omdat DELTA toch wel een erg sterk team in het veld heeft staan. De 1-1 volgt verderop de 1e helft na een vrije trap van DELTA die er op een geweldige manier in vliegt. Met de 1-1 stand is het rusten en met een gele kaart op zak speelt DESTO 5 minuten voor en 5 minuten na rust even met 10 meiden. De verdedigende stelling is ingenomen door DESTO om de vrouw-minder situatie te overleven. DESTO slaagt daar wonderwel heel goed in en nadat we weer met 11 tegen 11 staan is het Julia Goené die DESTO weer op voorsprong brengt. DESTO lijkt bevrijdt van de spanning en loopt via Mare Beciri en weer Julia Goené verder uit naar 4-1.

Dit gebeurt door goed veldspel van het hele team en mooi combinatie voetbal voorin.

DELTA die blijft strijden weet dan vervolgens nog de 4-2 op het bord te brengen maar de resterende tijd lijkt in het voordeel van DESTO te werken. Als Julia Goené dan haar 3e goal weet te maken is het over voor DELTA en kan de champagne uit de kleedkamer worden opgehaald.

Met het laatste fluitsignaal barst het feest los. De moeilijke wedstrijd die niet verloren mocht werden eindigde in een duidelijke eindstand waarbij het krachtverschil minder groot was dan de 5-2 uitslag doet vermoeden.

Voor alle supporters en felicitaties dankt de MO19-1 iedereen. Het was een bekroning op de afsluiting van het seizoen maar ook van het jeugdvoetbal omdat de MO19-1 volgend seizoen als Vrouwen 1 verder gaat.

Het team bedankt ook Sarah Agterhuis en Chenet Hoogendoorn die aangegeven hebben te stoppen vanwege studie ver weg en een klimcarrière.

Meer berichten