Foto:

Middeldure huur- en starterswoningen

  Zakelijk

Leidsche Rijn is 399 nieuwe appartementen rijker. De appartementen zijn verdeeld over twee imposante gebouwen aan de Stockholmstraat en de Reykjavikstraat.

Leidsche Rijn - Wethouder Klaas Verschuure van de Gemeente Utrecht verrichtte op dinsdag 18 december de officiële opening. De Utrechtse woningontwikkelaar Sustay pakte groots uit om deze mijlpaal te vieren met het themafeest Black & Gold.

Paul Diederen, Diederendirrix, is verantwoordelijk voor het gebouw aan de Reykjavikstraat. Een groots modern gebouw met 149 middeldure huur appartementen, waar Syntrus Achmea de nieuwe eigenaar van is.

Architect Ton Liemburg (Het Ontwerp Team) sprak tijdens de opening lovende woorden over 'zijn' gouden Campus 030 gebouw, wat nu in handen is van Camelot Europe. Het gebouw bestaat uit 250 gemeubileerde en gestoffeerde studenten- en jongerenwoningen.

Allard Jaring, COO van Camelot Europe, de grootste particuliere exploitant van studenten- en starterswoningen in Nederland, is erg tevreden met het woningcomplex aan de Stockholmstraat. "Campus 030 is voorzien van hoogwaardige gemeubileerde studio's en faciliteiten zoals een wasruimte, een prachtige patio en een afgesloten parkeergarage en fietsenstalling. Alle eenheden zijn verhuurd en we krijgen enthousiaste reacties van onze huurders. Daarnaast hebben wij ons Utrechtse kantoor nu ook gevestigd in één van de commerciële ruimtes in dit complex."

Richard Klomp, projectmanager Syntrus Achmea, was nauw betrokken bij project Reykjavik en vult aan. "Dit is een strategische plek, met een prachtig nieuw winkelcentrum om de hoek, een treinstation pal naast de deur en diverse snelwegen op steenworp afstand. Er is bovendien enorm veel behoefte aan betaalbare huurwoningen en hier spelen wij als belegger graag op in."


Projectmanager Giel van Wijk vanaf de start betrokken bij beide projecten. Hij blikt vol trots terug: "Twee tot drie jaar geleden zagen veel mensen inderdaad nog niet zoveel in deze plek, echter inmiddels is het een zeer gewilde locatie. Bij beide projecten is het ontwerp en de materiaalkeuze van grote klasse en de uitstraling daarmee een groot succes. Dit wilden we allemaal ook graag terug laten komen in het Black & Gold openingsfeest."

Beide complexen zijn gebouwd door bouwbedrijf De Vries en Verburg. Van de beide wooncomplexen en het themafeest, met dj Sem Peelen, is een video gemaakt: https://vimeo.com/307274016.

Meer berichten